Swatch horloges

SWATCH horloges online kopen – SWATCH horloge shop

Swatch is in 30 jaar tijd uitgegroeid tot een wereldmerk. Swatch verkoopt Zwitserse horloges van topkwaliteit en is populair bij jong en oud. Wij zijn officieel dealer van Swatch horloges en bieden in onze shop een grote collectie voor dames en voor heren. Wanneer je op een werkdag voor 23:30 uur bestelt, heb je je Swatch horloge de volgende dag in huis. Betaal kosteloos achteraf via AfterPay!

Producten 1 tot 60 van totaal 113

per pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2

 

Producten 1 tot 60 van totaal 113

per pagina
Pagina:
  1. 1
  2. 2

Swatch horloges

Swatch is een horlogebedrijf, afkomstig uit Zwitserland, dat werd opgericht door Nicolas Hayek in Biel. Swatch horloges zijn Zwitserse horloges die met precisie gemaakt zijn. Swatch horloges zijn al jarenlang zeer populair. Swatch maakt sterke horloges, voorzien van de kleinste details. Swatch brengt meerdere keren per jaar nieuwe modellen op de markt. Alle Swatch horloges sluiten altijd perfect aan bij de nieuwste trends op horlogegebied. In de huidige collectie van Swatch zie je veel kleurrijke horloges. De meeste Swatch horloges zijn licht van gewicht en 100% waterdicht. Koop hier je Swatch horloge online. Wij hebben zowel Swatch dameshorloges als Swatch herenhorloges.

Hoe het allemaal begon

Rond 1970 was een Zwitsers horloge puur vakmanschap, dat door generaties werd overgedragen. Men moest maanden- of soms jarenlang sparen om een horloge te kunnen veroorloven. En toen kwam de crisis. Eén die veel te lang genegeerd was en hard aan kwam.

In korte tijd werd de markt van horloges overspoeld met Aziatische horloges. Horloges met quartz uurwerken, die net zo bij de tijd waren als de beste handgemaakte uurwerken uit Zwitserland. De Zwitserse horlogemarkt ging op zijn gat, want zelf de Zwitsers kochten de Aziatische horloges. In plaats van een marktaandeel van 50% had Zwitserland ineens een aandeel van 15% en gingen er 65.000 horlogemaker banen verloren.

Toen kwam Nicolas Hayek, die het idee kreeg om een 'tweede horloge' te maken. Niet te duur, geen bijzonder juweel. Gewoon een horloge waarmee je jezelf kon uitdrukken. Een horloge dat uit vier delen bestond in plaats van drie en van plastic was gemaakt, wat het uiterst geschikt maakte voor massaproductie. Omdat dit horloge anders was en goedkoop werd het megapopulair en volgden er nog veel horloges.

In 2006 vierde Swatch de productie van hun 333 miljoenste Swatch horloge en tot op heden is Swatch één van de grootste horlogemerken ter wereld.

Swatch en Kunst

Vanaf het begin probeerde Swatch zich te verbinden aan de heersende kunst. In het begin werden Swatch horloges al geïnspireerd door bijvoorbeeld pop art. Volgens Swatch is niet het medium belangrijk, maar dat gene wat je uitstraalt. Die instelling heeft ervoor gezorgd dat Swatch een canvas werd voor moderne kunst.

Smart

Naast kunst heeft Swatch in samenwerking met Mercedes Benz een auto ontwikkeld, die aansloot op de idealen van Swatch. De auto was een Smart (Swatch Mercedes Art). Echter, voordat Mercedes aan de productie begon trok Swatch zich terug.

Sport

Naast kunst is Swatch actief in sport. Door te zorgen voor klokken, stopwatches en sponsoring van allerlei soorten sporten die jonge mensen uitdagen om het beste van zichzelf te laten worden, van snowboarden tot surfen.

Bron:

- Wikipedia

- Official Swatch website

Wij maken gebruik van cookies.